2023-06-14
此餐廳為分店, 大約兩年前成立, 總部位於紅磡, 二零一六年已經開始, 由於位置在角落, 所以取其名為I's corner。 沙田分店裝潢走文青風格, 雖然空間不大, 但已經有好幾個打卡點 😊 澳洲和牛烤大菇芝士和牛漢堡 (配薯條) $148漢堡外皮脆內軟, 夾心有蕃茄, 芝士, 和牛, 蛋黃醬, 和牛厚身扎實, 味道口感與別不同。和牛不乾身, 再配上大菇及蕃茄, 咬一口已經滿口醬汁, 大滿足! 如果大菇可以再厚一點就更有口感, 更加滋味! 😌香煎日本帶子蟹籽意大利麵 $128侍應特意為我們烹調這款意粉, 將原來的墨魚汁換成忌廉汁, 非常貼心! ☺️ 意粉含大量蟹籽, 帶子大粒彈牙, 唯獨忌廉汁偏少令意粉稍稍乾身。燒汁原條美國牛仔骨 (配意粉) $148牛仔骨很淋, 一咬就能把骨肉分開, 加上甜甜的燒汁, 十分滋味! 配了意粉(蕃茄意粉), 比蟹籽意粉更多汁, 酸酸的相當開胃, 朋友對這個意粉讚不絕口! 凍朱古力 $12加配除了單點之外, 餐廳更設有晚市2小時任飲任食, $278再加一, 除了部份食物如和牛漢堡會因應人數而限叫外 (如2人可以叫一客), 連牛仔骨都可以無限任叫, 絕對物超