2011-05-11 18 瀏覽
以前一聽見大角咀,就會覺得大角咀大舊樓、工廠、一D舊式船廠,環境唔多OK。不過而家又唔同咁講囉,宜家大角咀勁多食肆,有D 店成日係OPENRICE 榜上有名 ~ 今次寫食評講下香港樓係因為這間舖處於攪笑地帶,話說這間舖的大廈開售的時候,路過此地聽到D AGENT 打電話SELL 大陸客, 同佢地講呢度鄰近港鐵奧運站,去中環呀、IFC 話都冇咁快到喎,重話高層單位能俯瞰維港夜色? 實情係個VIEW 俾前面D大廈擋晒啦,話鄰近港鐵奧運站? 鄰近九龍大酒店至真 ! 聽到D AGENT 咁樣SELL 樓,真係覺得勁攪笑囉…OK,唔講樓,寫番食評,雖然呢間舖位置都幾隔涉,但都無損我尋找美食的興趣,普遍其他人對呢間店的食評食得都幾好,我都覺得唔錯喎,係可以食完再黎的三文治店。店內環境好,有免費WIFI,光線充足開揚,與隔離枱的空間充足,唔會有擠逼的感覺,場內乾整,洗手間清潔。唯一不足的是我覺得涼氣唔多夠涼,有D 焗,同埋佢地個PANTRY 係開放式,有時候煮D熱食有D油煙味供埋黎,可以的話,冷氣開大D、抽風好D既話,咁就好OK架啦。係度食三文治套餐如果係飲汽水同食薯條呢D小食,就唔駛加錢。如果轉其

係度食三文治套餐如果係飲汽水同食薯條呢D小食,就唔駛加錢。如果轉其他小食同飲品,就按各項目收費。

叫左兩個三文治套餐,TOTAL HKD 84

雞蛋沙律三文治套餐 HKD 29
轉HERO’S 焗薯 + HKD 8
轉凍蜂蜜緑荼12oz + HKD 4

吞拿魚沙律三文治套餐 HKD29
轉煙三文魚凱撒沙律 + HKD 8
轉凍格雷伯爵奶荼 12oz + HKD 6

我覺得價錢算OK喎,如果唔轉其他小食和飲品,都係HKD 29 啫,宜家去老M食個套餐都要廿幾蚊啦。

三文治真係好OK,用料足、冇偷工減料,麵包新鮮,烘過的麵包皮香脆,熱辣辣的,三文治最怕係食整定既,食即叫即整既先至好食 !

焗薯:好食,唔乾身,撈沙律醬一齊食有D Creamy 的感覺,唔會鞋口。

煙三文魚凱撒沙律: 生菜生鮮,鮮甜唔澀口,麵包粒香脆,cheese 味濃郁,唯一美中不足我覺得煙三文魚太少份量了,好似得幾粒仔,哈哈。

飲品我就覺得不過不失囉,唔會有太大驚喜,今次飲的凍格雷伯爵奶荼和凍蜂蜜緑荼只屬一般,可能其他特飲應該會好D卦,如果係只想黎呢度食個好味既三文治,唔好轉野飲囉,飲汽水就OK 啦。

如果呢間店對飲品加多D心思,我覺得生意會更好囉~ 通常出色CAFÉ & 輕食店,都會有王牌的飲品架,加油 ~ 有HEART 整野食既餐廳,實會KEEP到熟客既~
凍格雷伯爵奶荼
吞拿魚沙律三文治, 用料足!
HERO’S 焗薯
煙三文魚凱撒沙律
轉凍蜂蜜緑荼
雞蛋沙律三文治
2011-05-10
吞拿魚沙律三文治, 用料足!
HERO’S 焗薯
雞蛋沙律三文治