2023-11-07 203 瀏覽
沙田市中心日日都好多人,有時鍾意行過少少,今次試吓小胖台灣便當,入面都算幾多位,但都唔少人叫外賣返屋企食。我地有時間就堂食,會有個小木盤裝住一個套餐,叫左一人一個主食,小食同飲品,都係人均$100左右,幾抵食🌟台灣鐵路大排骨湯麵湯底濃郁唔會太鹹太味精,排骨大大塊另上唔會浸住個湯,肉質鮮嫩多汁,麵條質地彈牙,仲有幾條青菜同肉燥,係滿滿台溝風味🌟三杯蜜汁烤雞排便當蜜汁烤雞排甜甜地,加上白芝麻好香好開胃。雞扒外皮烤到金黃酥脆,肉質鮮嫩juicy仲好厚肉,每一啖都食到甜甜蜜汁味🌟飲品茉香蘋果茶同梔子花綠茶兩款都係特飲,但加幾蚊就有得飲,兩杯都好清新唔會太甜,特別鍾意梔子花果香天然好清甜,同綠茶超夾🌟虎咬雞刈包 / 虎咬豬刈包叫左兩個刈包一雞一豬,個包就一樣咁軟熟,而兩個包味道都各有特色。雞果個有超多炒到好淋既紫白洋蔥,配上煎蛋同甜甜地既烤雞排超好味。豬果個係用豬腩肉好肥好邪惡,超多芫茜但個豬肥肉好夾

🌟台灣鐵路大排骨湯麵

🌟三杯蜜汁烤雞排便當