淺水灣,係同男朋友岩岩一齊嘅時候去拍拖嘅地方😙今日就專登同男朋友再入嚟行吓沙灘拍拍拖啦👫🏻行到攰就搵間餐廳食飯嘢啦~見到哩間叫「Fratelli」嘅餐廳環境都幾好😌就入去坐低左啦😉Fratelli係一間意大利餐廳🇮🇹裝修帶點復古風😙店員熱情親切,仲介紹比我哋話佢哋嘅意粉都係Handmade 😙 如果諗唔到食咩,不妨叫佢哋嘅「Set menu 」,都幾抵食架😙✨ Mushroom Risotto呢個蘑菇燉飯,米粒軟腍,加埋新鮮蘑菇,味道香濃,令人回味無窮🤤✨ Tagliatelle Amatriciana手工意大利麵真係口感好唔同,條條麵條彈牙,焗番茄醬汁夠濃郁,加埋意式煙肉,味道更加豐富✨ Meatballs肉丸煮得鮮嫩多汁,配上番茄醬,滋味十足✨ panna cotta入口滑順,質地細滑,配上新鮮水果,清爽又甜美✨ Kaffir Orange哩杯雞尾酒🍹清新怡人,柑橙香氣濃郁,帶點微酸,消暑解渴最適合除左食物之外,哩度都有Happy Hour 架😙 游完水,曬完太陽之後都可以過嚟飲返杯chill下架😎

✨ Mushroom Risotto

✨ Tagliatelle Amatriciana

✨ Meatballs
肉丸煮得鮮嫩多汁,配上番茄醬,滋味十足

✨ panna cotta
入口滑順,質地細滑,配上新鮮水果,清爽又甜美

✨ Kaffir Orange