2023-07-21 152 瀏覽
我去左間油麻地嘅越南餐廳,真係好正呀!我試咗佢哋嘅蟹膏蕃茄湯檬同雞絲湯河加燒豬肉,仲有鮮蝦米紙卷、芒果糯米糍同芒果沙冰同椰青。蟹膏蕃茄湯檬就係好滑好濃郁,加埋新鮮蕃茄就有少少酸酸嘅味道,真係好好味。雞絲湯河啊,就係濃郁嘅湯汁,加埋燒豬肉同雞絲,味道好豐富。鮮蝦米紙卷就係清爽開胃,米紙好柔軟,加埋新鮮嘅蝦同蔬菜香草,好健康好好味!芒果糯米糍就係一個甜品,糯米糍口感好軟糯,芒果味道好香甜,真係食多咗都唔捨得停啊!芒果沙冰同椰青就係好搭嘅消暑甜品,芒果沙冰口感滑順,芒果味又好突出,椰青清爽口感更加令人舒適。總括嚟講,呢間越南餐廳真係好正,味道好新鮮好豐富,令我好滿足啊!如果想試下越南美食嘅話,呢間餐廳一定係首選啦!