2012-09-03 15 瀏覽
明星食店來說, 算很好, 雖然我不認識谷小姐, 但真係佩服佢好有心機做甜品。此店位置不多眼, 是女友帶我來的。裝修, 好唔吸引, 唔太乾淨, 坐得唔舒服,稍微多人凳撞凳。食物就只吃過荔枝布甸, 上次買既時候幾多人, 都好貴, 唔多, 但非常好食, 朋友話用北海道奶, 食落應該係, 荔枝味清甜而不膩, 奶香而滑, 有果肉, 刮底之選, 一杯一定唔夠喉, 食完就覺得唔貴, 底食。今次叫野飲, 芒果咩涼粉珍珠, 嘩唔得, 因為自己做過珍珠奶茶, D珍珠一食就知唔得, 真係鐵蛋feel, 懷疑過夜, (過夜珍珠心好硬), 珍珠無甜味應該係泡的時間不足, 而飲品本身味道就有D假, 優點係唔會好甜, 因為好多飲品係落好多好多冰, 第1淡好甜, 之後坐多陣D冰熔晒變飲水, 得翻D色, 小甜谷無呢個問題。不過呢杯野唔好飲, 亦唔底飲。雖然我對佢既飲品既評語真係非常麻麻, 但單單一杯荔枝布甸就足夠我有衝動all the way行過尼呢邊, 布甸真係夏日之選。

此店位置不多眼, 是女友帶我來的。
珍珠拖累, 唔好飲
普通