2018-01-20 331 瀏覽
朋友約食飯,聚一聚,咁食邊到就梗係叫佢諗埋啦工作太忙,總會想去食好D,坐得舒服一點啦!朋友說在荃灣新開左個商場!說好多新食店!所以我們就相約去個到揾食去到地方真係好大,我們就選擇咗食上海野!一入到去坐,店員拎左一大個木盤,木盤上有獨立包裝的茶包俾你選擇!令每一個客人可以飲自己喜愛的茶!感覺都唔錯,好細心!之後我們就點左帶子粒粒炒飯,飯好入味,都炒得幾乾身,仲要有臘腸,帶子!食落去好足料,不會太油!麻醬腐皮卷,勁足料,好味,配上麻醬,絕配!自家製千層水晶肉,層次分明,有皮的煙靭,有肉的香,又有啫喱凍的清爽,配合醋同食,係幾開胃的前菜!雞絲水晶粉皮,粉皮也做得很出色,粉皮甚為咬口,混和在麻醬一起吃,簡直令人胃口大增!小籠包,皮算是厚薄適中,不算太厚!肉質鮮嫩!香芋窩餅配雪糕,餅皮煎得夠鬆脆,餅皮層次頗多,香芋蓉夠濃甜潤澤,當你一口咬落去己經好有滿足感!仲配上曲奇雪糕,簡直一流
朋友約食飯,聚一聚,咁食邊到就梗係叫佢諗埋啦

工作太忙,總會想去食好D,坐得舒服一點啦!
朋友說在荃灣新開左個商場!說好多新食店!
所以我們就相約去個到揾食

去到地方真係好大,我們就選擇咗食上海野!

麻醬腐皮卷,勁足料,好味,配上麻醬,絕配!

小籠包,皮算是厚薄適中,不算太厚!肉質鮮嫩!

帶子粒粒炒飯
麻醬腐皮卷