2021-05-10
今日約咗朋友去(龍門一番)飲杯茶食吓上海菜,之後順道去南豐紗廠打咭先😊!Set Lunch 價格由 $52- $88不等,有齊前菜,主食和飲品/湯品,加多$20重有甜品添👏👏!私房涼菜(兩款)清爽青瓜🥒和惹味麻辣大豆芽😋!酸辣湯酸酸辣辣的口感,加上有肉絲、冬菇絲、蛋花等等,落埋胡椒粉,開胃醒胃,又好味👍🏻👍🏻!砂鍋酸菜豬肚雞$88湯底真材實料,豬肚爽口,雞件肉質滑溜,內裏有少量番薯粉,吸收埋湯汁連酸菜一齊食,不錯😋😋!另加 $5 (外婆咸肉菜飯)鹹鹹香香味的菜飯,感覺好健康!高力豆沙配雪糕即點即炸,軟綿既蛋白包住香甜的豆沙,吃起來甜而不膩,再配上Oreo 雪糕,一冷一暖一齊食,絕配👏👏👏!魔鬼天使小籠包($58)😈魔鬼(墨魚汁、黑蒜肉、豬肉和海膽) 👼天使(帶子、豬肉和魚子醬)即叫即蒸,肉質鮮味又多湯汁,一放入口感覺味道很鮮甜,超好味!
私房涼菜(兩款)
清爽青瓜🥒和惹味麻辣大豆芽😋!
酸辣湯
砂鍋酸菜豬肚雞$88
高力豆沙配雪糕
魔鬼天使小籠包($58)
😈魔鬼(墨魚汁、黑蒜肉、豬肉和海膽)
👼天使(帶子、豬肉和魚子醬)