2020-07-06 121 瀏覽
計劃買電視機, sales話我知邊處買掛牆架最抵,所以今晚來了鴨療街購買,順便在附件找間經濟圈食店,支持一下。這店在基隆街,從鴨療街往南昌方向行落。麵店提供2餸麵,3餸麵,4餸麵餐,重可以優惠價追加飲品。肚仔餓,食返碗4餸撈麵先,揀咗 【豬軟骨,豆卜,咖哩魷魚,陳皮魚蛋,幼麵,秘製醬汁2隻椒辣度】豬軟骨有點酒香味,!不單軟骨腍,連骨頭都軟晒,食埋;陳皮魚蛋好有懷舊feel,比現時流行的魚蛋更有咬口,微微陳皮的香蓋去所有魚腥味,又有魚肉味,真係唔錯;咖哩魷魚掛到咖哩香;豆卜剪開,吸收晒D辣汁道,易吃又好食。原來車仔撈麵都幾好食,辣汁沒有被湯稀釋,辣得黎惹味,麵底又灼到煙韌度適中,下次再黎,都要再點撈麵。大人就點咗佢至愛~油麵,配了【牛筋,枝竹,腩肉,牛腩,也是秘製辣汁2隻椒辣】牛筋煙韌入味,牛腩腍中有饞勁,雖帶有少少肥,這才不會韌;“腩肉”原來等同是小吃中的蒜泥“白肉”,混湯的辣汁食也不錯。【蒜泥白肉】腩肉,多瘦小肥,辣度啱晒現在天氣悶熱無胃口時食;蒜泥夠多夠香,唔會過鹹,一啖一件,好味。【南乳豬手】頗大碟,豬皮爽腍煙韌有膠質,挺入味,$32碟,抵吃!今晚的可樂不夠凍,下次會點支勁凍的!

麵店提供2餸麵,3餸麵,4餸麵餐,重可以優惠價追加飲品。
豬軟骨有點酒香味,
!不單軟骨腍,連骨頭都軟晒,食埋;陳皮魚蛋好有懷舊feel

【南乳豬手】
頗大碟,豬皮爽腍煙韌有膠質,挺入味,$32碟,抵吃!

今晚的可樂不夠凍,下次會點支勁凍的!

2020-07-02
$81.5 (晚餐)
  • 蒜泥白肉