2022-10-04
疫情三年沒返 過了,香港政府放宽政策,3+3返香港唔使隔离。聽到消息立即訂機票同埋酒店。9月30號新加坡飞香港隔離咗三日。好耐就想返來食尼間中菜😍回味緊之前食過嘅八寶鴨!老公好鍾意❤️打電話詢問後確定有,但係叫古法百子鴨。而且係10月先開始做嘅,直係好運有D口福喇!上枱睇到好大只,同三年前嘅一樣😋😋😋😋百子鴨,是起曬骨,肚入邊塞咗好多食材,肉眼睇到薏米、芡实、红豆、莲子、燕麦……..好多好多種類.味道超正真係啱晒我哋口味,大食的我们仲嗌佐一个桂花柚子密香骨。好浓的桂花香/排骨啖啖肉,一口咬落去那肉香味👍👍。 兩條友再嗌多一個有👑蟹肉樱蝦炒脆香米。炒得好靚。啲飯一粒一粒睇到都好有食欲。 我哋沒到18點到餐廳了仲沒開。但侍應服務好好👍,卑我哋入餐廳坐低飲著茶先,整個用餐中都好細心。非常勤力嘅增茶。用完餐還給我哋換咗新茶杯。熱茶水。 真係值得推薦嘅中餐廳👍👍😍👍
真係值得推薦嘅中餐廳👍👍😍👍