2021-04-02
入座後叫左壺香片 就睇餐牌由於我本身有hsbc信用卡 格過價之後決定叫信用卡二人餐 會開心d 同一個價錢 但食到嘅種類多d 又會有湯 前菜 同 甜品等左5分鐘 就一次過上咗菜四喜烤麩酸酸甜甜嘅澱粉質 木耳爽口 開胃大菜 如果少少地三四舊就ok 但成大碟 就有點兒飽肚感雞絲粉皮花生醬汁唔會太少 雞絲夠滑 粉皮長度口感都滿意 見到甘多菜 我都預左要打包 第一時間揀左呢碟打包 因為粉皮凍食仲好味 所以我第朝嘅早餐就係粉皮 建議大家都可以跟小龍包唔易穿 汁多 加埋醋 好味砂窩醃篤鮮(湯)成餐最失望嘅食物 湯嘅味道係重豬骨味同咸 其實似平時食拉麵嘅湯底 湯料有醃豬腩 同 清豬腩 我咬左一啖就唔食 太咸同太油 糟溜魚片味道係米酒煮過嘅魚片 味道特別 拎黎送炒飯又得 黃金蝦炸到蝦尾嘅殼都食得 而咸蛋黃好足料 蝦都新鮮大隻 雞火炒飯乾爽 粒粒分明 雞粒大細適中 味道唔太咸 拎其他餸一齊食最佳高力豆沙炸嘅豆沙包 沾 糖粉 味道普通總結係味道好 份量大嘅餐 支持!
同一個價錢 但食到嘅種類多d 又會有湯 前菜 同 甜品
等左5分鐘 就一次過上咗菜
四喜烤麩
雞絲粉皮
小龍包
唔易穿 汁多 加埋醋 好味
砂窩醃篤鮮(湯)
糟溜魚片
味道係米酒煮過嘅魚片 味道特別 拎黎送炒飯又得
黃金蝦
炸到蝦尾嘅殼都食得 而咸蛋黃好足料 蝦都新鮮大隻
雞火炒飯
高力豆沙
炸嘅豆沙包 沾 糖粉 味道普通
總結係味道好 份量大嘅餐 支持!