2022-10-09
六角係我同同事嘅飯堂😂,諗唔到食咩又想近近地就會去食,成個menu食過唔少,今日就同大家share下食過又好嘅。碎吞拿魚腩飯定食($158)(相左下),好肥美,充滿魚油香,撈埋蔥食,可以中和下,正。通常都係食魚生,有一日食咗蒲燒鰻魚飯定食($178),鰻魚軟綿,鰻魚汁好夠,不過overall唔特別。每日有special,其中一個我覺得幾好係有兩碗唔同嘅魚生,$200左右,碎吞拿魚飯(右上)同角切魚生飯(右下)。兩碗係細細碗,比平時嘅細。都幾好,一次過食到兩款,感覺豐富。都試過單獨叫角切魚生飯定食($168)(左上)咩魚生都有啲,新鮮嘅,不過食角切好難真係品賞到魚生嘅質素,都係貪佢咩都有啲,對我嚟講幾開心。Overall 質素唔錯,但價錢真係唔平啦😂,因為次次食完其實唔太飽。好好味就好味,但唔算好抵食。