2019-11-04 63 瀏覽
當日打去訂枱,店員話只有bar枱坐。但一唔緊要照。 準時去到,店員安排左唔係bar枱既二人枱俾我地。但張枱好細,只夠放碟餸嗰隻。而且同隔離枱係超近,近到係會聽到隔離講野既而且餐廳細食客多,整體環境都好嘈。食物方面,當日餐湯係南瓜湯,另外我哋加咗$30要個龍蝦湯,兩個湯都好味! 主食叫左個烤春雞配薯菜,個烤雞春不錯,雞肉整體都滑既,薯條也脆口,好味另外,叫咗一個肉眼牛扒。我哋叫五成熟但黎到似七成熟,切開睇d肉唔係粉紅色,明顯一定唔係五成熟。不過都在肉質都林,味道亦唔錯。飲品方面,叫左杯Dr Kitty,黎到先知咁細杯。酸酸甜甜咁,幾好飲。另外叫左杯普通紅酒,味道一般。環境方面,本身係幾浪漫既,但因為同隔離枱太近亦太多人既關係,餐廳變得好嘈。可能比較適合大夥兒而不是二人浪漫晚餐。當晚亦有波睇,餐廳開左部細電視直播,但眼見村餐廳都無人睇。而大電視(projector)播類似外國廣告既野,都係無人睇。
而且餐廳細食客多,整體環境都好嘈。