2024-04-11
食過好多次呢間以台灣主打嘅餐廳,由於都有好一陣子冇去過喇,心血來潮又同屋企人一行六人去食晚飯🙂記得之前都好多人食吓,要等好耐位;不過可能星期一嘅關係,餐廳好少人,只係幾張枱而已!完全唔需要等位就直入,正!多咗好多唔同嘅選擇,連雞煲同烤魚都出現埋😂不過今次係因為台灣菜而去,所以都係留返下次先試值得推介嘅始終都係鹽酥雞,新鮮熱辣啱啱炸起,乾身之餘仲好juicy,唔會勁多油,每次都係我必叫項目之一;除此之外,蚵仔煎同埋各種蛋炒飯都好好味;而佢嘅古早炒米粉就好有家鄉嘅味道,不妨一試😋另外就係佢嘅廢水,鍾意佢唔會太甜,好有茶味,奶蓋亦唔會太膩,完全唔需要少甜少冰,正常配搭已經OK!失望嘅原因,唔係因為佢嘅食物質素,而係服務態度;當晚餐廳其實已經好少人,但係叫極都冇人落單;明明已經對上眼,都可以扮睇唔到扮聽唔到😮💨😮💨😮💨