2024-12-17 0 瀏覽
老公之前同舊同事食飯,讚呢度無論環境嘢食都好有以前細個舊式酒樓既特色,d碗碟係舊式,即係公雞或鯉魚嗰種,感受到舖頭好用心咁去做。今日專登再同我嚟食。荔枝蜜叉燒皇$168經理介紹燒味好味,我哋點了碟,好大碟,性價比高,每塊都厚而且少少燶邊,不會太肥,食落唔硬,好軟熟好嫩,蜜汁味真係非常香甜,味道冇得頂。錦江海鮮豆腐煲用料豐富,海鮮包括厚切班塊、鮮魷、珊瑚蚌同蝦,食得出唔係冰鮮既。豆腐用了布包豆腐,炸得外層脆口,內裏嫩滑,醬汁微辣,好惹味,送飯或淨食都正。揚州炒飯配料豐富,大量蝦仁,叉燒,菜心粒,用了靚。炒飯夠鑊氣唔油,大大碟,好滿足。呢餐非常滿足。茶、小食烚花生同贈送嘅甜品芋頭紫米露都係高質素。

荔枝蜜叉燒皇$168

錦江海鮮豆腐煲