2020-05-28
約朋友食飯去銅鑼灣最就腳,但就最R頭因為太多餐廳選擇。如果唔想諗的話大可去依間食。價錢貼地次次食到舔舔脷,環境OK,朋友吹水食飯的好地方。單骨蜜糖芥末雞翼 $55雞翼外皮炸得金黃香脆,肉質一般,精髓係醮上甜美的蜜糖芥末汁就會好好味,重點要多汁唔夠就要求侍應添加吧~紅花海鮮燴意大利飯 $110意大利飯係我最愛,這裡的意大利飯都幾有水準,個汁收得靚,飯粒粒分明好掛汁夠味,夾雜左芝士絲富濃郁口感,淨係食飯已好滿足,飯中有蕃茄碎帶微酸,食起上來令人開胃。有口感彈牙的蝦仁,軟身的魷魚片,原粒鮮嫩帶子和沙蜆,海鮮配料豐富,樣樣兩粒兩粒可以和朋友開心二人分抵讚,食完成個飯係唔覺膩,美味非常,掂!燒鰻魚伴海膽忌廉汁扁意粉 $148紫菜味飄香撲鼻,原條鰻魚望見滿足,魚肉肥美肉質軟腍充滿油份,厚肉無碎骨,好味到呢。意粉掛滿忌廉汁口感煙韌味美,軟淋淋的菠菜葉入口順滑,口感增加了不少,味道唔錯食到舔舔脷,但說好的海膽去了哪?宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $62餅皮挺身一刀切開抹茶醬流出感覺治癒,濃郁的抹茶味帶微微的苦澀,配紅豆甜而不膩,嚐到回甘的感動。旁邊仲有厥餅白玉煙煙韌韌,豆腐雪糕味道清有豆香味,是不錯的走甜
如果唔想諗的話大可去依間食。
價錢貼地次次食到舔舔脷,環境OK,朋友吹水食飯的好地方。
單骨蜜糖芥末雞翼 $55
紅花海鮮燴意大利飯 $110
燒鰻魚伴海膽忌廉汁扁意粉 $148
宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $62
餅皮挺身一刀切開抹茶醬流出感覺治癒,濃郁的抹茶味帶微微的苦澀,配紅豆甜而不膩,嚐到回甘的感動。旁邊仲有厥餅白玉煙煙韌韌,豆腐雪糕味道清有豆香味,是不錯的走甜甜品。