2023-02-27
👭🏻#出走廚房 🇺🇸 No Milkshake No Life食物質素高、打卡一流❗️.之前bookmark左呢間餐廳好耐,以為打卡多過好食, 點知原來食物質素都好高😍😍不過舖頭比較細,冇咩位,建議大家外賣,或者早啲去等位🙈🙈👷🏻♀️戴番個頭盔,我哋唔係專業foodie,純粹個人主觀分享🙏🏻👩🏻🍳我哋IG絕大部份內容都係會繼續分享homemade food💗.—————————————————————————🍴No milkshake no life📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖—————————————————————————圖1️⃣黐線芝士黐芝士治 🧀🥪$78Crazy cheers cheese 🧀🥪 呢個基本上係每台客必嗌😍超級澎湃嘅芝士拉絲效果,啱晒芝士控🧀麵包咁搶眼嘅粉紅色係因為落左紅菜頭,不過食落就唔覺有紅菜頭味啦,不過青醬味都幾重🤔圖2️⃣ 美國西冷牛扒炸薯條🥩🧀🍟 $82Cheese Steak Fries 🥩🧀🍟呢個真係好有驚喜,超級無敵正!牛肉味出,同埋都算大片😍加埋芝士、薯條好好食😋最緊要係一定要趁熱食,如果唔係薯條就會有啲淋,冇咁好食㗎啦🙈圖3️⃣ 美式班戟漢堡🥞🍳
食物質素高、打卡一流❗️
🍴No milkshake no life
📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖
圖1️⃣黐線芝士黐芝士治 🧀🥪$78
Crazy cheers cheese 🧀🥪
圖2️⃣ 美國西冷牛扒炸薯條🥩🧀🍟 $82
Cheese Steak Fries 🥩🧀🍟
圖3️⃣ 美式班戟漢堡🥞🍳🥓 $108
Pancake burger🥞🍳🥓
夾,syrup 唔錯,唔會死甜
兩層厚實pancake,中間再夾咗兩塊太陽蛋、煙肉同菇,好豐富😍syrup唔會死甜,淋埋一齊好夾😍😍有塊pancake嘅邊邊仲有啲脆嘅口感,好正😍😍
圖4️⃣ 皇者焦糖花生醬真脆煙肉🥜🥤 $69
𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐞𝐚𝐧𝐮𝐭 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 ‘𝐑𝐞𝐀𝐋’ 𝐁𝐚𝐜𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞
未飲之前以為會好似skippy花生醬味🤣點知飲咗第一啖覺得好似真係將花生放攪拌機之後攪勻整成嘅一杯奶昔🥤😂 唔知點解越飲越似Picnic🥜朱古力🤣
—————————————————————————
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodieblogger #hkfoodporn #hkfoodies #hkfoodshare #hkfoodig #西環美食 #香港美食 #香港美食指南 #topcitybites #topcitybiteshk #香港大學 #香港大學美食 #nomilkshakenolife #nomilkshake