2020-06-30 39 瀏覽
天氣好熱,夜晚唔想食飯,行過見到呢間樓下冰室,門口見到啲餐牌幾吸引入去試吓餐牌都算幾多元化,我叫左兩個餐,一個飛女餐,一個蕃茄通粉餐,我見佢招牌係瑞士汁嘅雞翼雞髀, 各叫一份,又有炒滑蛋同丹麥多士我幾鍾意佢啲裝修,啲餐牌有懷舊味道好喇,食物冇幾耐就送到,先講呢個蕃茄湯通粉先,熱辣辣,蕃茄味好香濃,好好味,上邊個炒滑蛋好香滑另一份嘅炒滑蛋拼丹麥多士,我好鍾意塊丹麥多士,唔係幾多冰室有,好香牛油味,有啲茶餐廳嘅多士牛油少得可憐,查半塊,呢個好正招牌出場啦,瑞士汁雞髀同瑞士汁雞翼撈麵,想講呢個瑞士汁實在出色,問得夠晒入味得來,亦夠晒嫩滑,個撈麵配蔥油汁,好開胃最後講兩杯飲品啦,係紅豆冰同埋華田爆脆,兩杯都好正,就算飲到一半,啲冰溶溶地,都唔會好淡

我幾鍾意佢啲裝修,啲餐牌有懷舊味道