2023-11-24 31 瀏覽
前排先去完日本旅行,又好掛住日本野食了!見網上介紹間omakase 餐廳,所以特登叫埋同事放工一齊去試下,呢間餐廳叫夜。鐵板燒,餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚靚的💁🏻‍♀️叫左楓系列既omakase,果然冇令我失望,食材新鮮,而且成個餐好豐盛有15款壽司,推介推介🗣️首先好欣賞清甜既甘蝦,上面有竹炭鹽,真係正到不得了呀!甘蝦嘅鮮香味,再配上清甜帶少少咸味既竹炭鹽,簡直係絕配呀啊💋跟住有多層次味道既池魚,配薑蓉葱花,清新又帶薑既辛味,好惹味,令人胃口大開,越諗越回味🫦仲有超正的魷魚,配上青檸汁同海藻鹽,酸酸咸咸,魷魚又鮮又滑,好有咬口,諗起都流哂口水😍唔可以錯過既清香既櫻花漬水信玄餅,雖然已經飽飽地,但甜品絕對係第二個胃!清香既櫻花味同水信玄餅好夾,食到lam lam 脷😋上星期先食完呢間餐廳,而家睇返啲相又想再食啦,已經約定同事下次試吓佢嘅午餐omakase🥳