2017-12-30 399 瀏覽
知道沙田開咗一間新嘅居酒屋,都好想去試吓,今日有時間,終於可以去試喇!環境唔錯,頗光猛,又唔使等位,因為係新食肆,所以樣樣都想試吓,就叫咗北海道名物拉麵沙律、冷蕎麥麵、三文魚北海道牛乳味噌鍋 、天婦羅盛和加州反卷。拉麵沙律味道很特別,拉麵加上芝麻沙律醬, 粟米,雞蛋,味道非常調和可口,材料和顏色配搭有心思又好味。蕎麥麵非常彈牙,有陣陣麥香,除了傳統冷醬汁外,還附上一壺暖湯,可一次過享受兩種感覺,非常貼心。味噌鍋只有三件三文魚,牛乳亦太少,不夠煮熟蔬菜, 建議多加牛乳或提供一杯熱湯供客人添加。天婦羅炸得太油膩,炸漿亦做得不夠水準。壽司飯味道一般,青瓜太硬,影響口感。此居酒居最值得一讚的是員工服務水平高,有禮貌,會自動自覺添茶收碟,

環境唔錯,頗光猛,又唔使等位,

北海道名物拉麵沙律

冷蕎麥麵

三文魚北海道牛乳味噌鍋

天婦羅炸得太油膩,炸漿亦做得不夠水準。
天婦羅盛

壽司飯味道一般,青瓜太硬,影響口感。

加州反捲

北海道名物拉麵沙律