2021-07-12 86 瀏覽
今日約咗朋友仔一齊出去銅鑼灣,我哋6點就已經去到餐廳,好開心餐廳安排咗我哋坐喺大玻璃嘅窗口位,未天黑,採光好,環境好靚,打卡一流。柚子沙律柚子酸酸甜甜,味道清淡香甜,唔太酸,加入左芫荽同埋乾辣椒,混合少少鹹嘅醬汁,提升左成個沙律嘅層次,仲有4片大帶子,作為前菜,好開胃,值得推薦。海鮮拼盤拼盤有三種唔同海鮮,有一大條魷魚,好爽口,唔會硬同韌,加埋特製醬汁,燒得好入味。特別推介鱔魚串燒,用料上乘,好厚身,燒出嚟好入味,個皮仲係脆卜卜。好大隻虎蝦,已經切開咗一半,好容易就食到。燒菠蘿炒飯賣相好靚,有一大隻蝦喺個飯上面,個飯份量好多,燒菠蘿好甜,配埋豬肉鬆同埋腰果,口感一流。燒海鱸魚魚嘅份量都好大,上枱嘅時候已經好香,佢已經切開左上面層皮,食嘅時候好方便,魚肉好滑,好清甜,有陣時食到少許鹽粒,更加出味。炒西蘭花椰菜花蒜蓉味炒得好香,菜無草青味,唔會好林,爽口入味。食物價錢少少貴,但如果用OpenRice訂位有八折,仲免加一,食物份量其實都比平常多,味道美味,計落都相當抵食。仲叫咗兩杯mocktails ,味道清甜易入口,傾偈一流。我見到佢個午餐餐牌都係60幾蚊一碟,下次一於去食午餐。

海鮮拼盤
好大隻虎蝦,已經切開咗一半,好容易就食到。

炒西蘭花椰菜花
蒜蓉味炒得好香,菜無草青味,唔會好林,爽口入味。
炒西蘭花椰菜花

仲叫咗兩杯mocktails ,味道清甜易入口,傾偈一流。
Mocktails

我見到佢個午餐餐牌都係60幾蚊一碟,下次一於去食午餐。
Mocktails