2021-03-13
2037 瀏覽
久違的同家姐去貓cafe食飯😋 我哋又揀咗Urban Cafe,佢有旺角、觀塘兩間分店,我哋就去咗旺角,雖然旺角呢間比較細,但好似多啲貓貓㗎😛 我哋叫咗個二人套餐($278),有以下嘅嘢:🥗 餐湯、沙律 (每人一份)南瓜湯好飲,沙律有我最愛嘅麻醬😋🍟 二人小食拼盤 (+$28)小食有薯角、炸雞、法蘭克福腸,上枱嗰時熱到冒煙好正😆 炸雞嘅肉好嫩滑!🍝 日式青蟹籽大蜆大葱忌廉扁意粉第一次食青蟹籽,佢舖滿咗全個碟好靚✨ 蜆肉有好多,有啲辣辣𡁻木嘅生洋葱,加埋啲黑椒粒都有少少辣~ 忌廉汁好creamy,好味😋🐷 西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜豬肋骨份量都幾多!可以揀配薯菜或意粉,如果加埋意粉一定超大份量😆 豬肋骨有甜甜嘅barbecue sauce,好滋味😚🌋 朱古力心太軟 (+$25)心太軟可以揀朱古力或抺茶,我每次都揀朱古力xd (chocolate die heart fans) 佢仲配咗個tiramisu味嘅雪糕添㗎😍 心太軟唔算好濃郁,不過$25呢個質素已經好好好正,呢度仲要冇加一服務費㗎!🥤 Drinks個餐仲包每人一杯$38嘅飲品㗎!
🥗 餐湯、沙律 (每人一份)
南瓜湯好飲,沙律有我最愛嘅麻醬😋
🍟 二人小食拼盤 (+$28)
🍝 日式青蟹籽大蜆大葱忌廉扁意粉
🐷 西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜
🌋 朱古力心太軟 (+$25)
🥤 Drinks
個餐仲包每人一杯$38嘅飲品㗎!