味道都唔錯,又可以自己燒,幾好玩~ Menu 有唔同燒既做法同教學,都幾清晰👌但唔知係味咁令到店員全程無幫過手,bubu連醬都唔知係邊支打邊支😂 如果店員上既時候會略略介紹+D醬痴番名稱bubu應該就唔會面朦朦啦😳 但可能呢個都係店既特色~每個客人都可以自我發揮 哈哈🤭.另外店內上菜速度實在係好好好慢🐢~所有野都唔洗煮,再加上疫情,入座率唔高,但都要差不多10分鐘先上一個,仲要係兩個燒既原材料相差都幾耐先分別上枱,好好奇平時滿坐既時候客人會唔會餓扁?另一個解釋就係客人少左,店都cut左人手,廚房都少左人做野,所以先咁耐?WHO KNOWS? 寶寶肚餓😭.仲有一個問題就係佢個份量好少😫~Bubu 完全低估左佢估既Size,一個燒係唔可以for 一個人既份量~建議可能叫套餐OR 叫兩份for 1 個人bubu應該會飽🤔~如果單睇價錢同份量確係唔太抵,但成間點既selling point係可以自己動手整,咁睇呢個價錢都唔錯👌👌💁🏻‍♀️都推介大家試玩下🤗.💁🏻‍♀️鱆魚玉子御好燒 $88 御好燒,又稱為什錦燒,其中最常見既就係大阪燒同廣島燒~Bubu就整左個大阪燒風~到佢熟左就落醬,Bubu係日
仲有一個問題就係佢個份量好少😫~Bubu 完全低估左佢估
💁🏻‍♀️鱆魚玉子御好燒 $88
御好燒,又稱為什錦燒,其中最常見既就係大阪燒同廣島燒~Bubu就整左個大阪燒風~到佢熟左就落醬,Bubu係日本食既時候,師傳落醬太多,反而有D咸,今次就落岩自己既份量,再加大量柴魚碎、青海苔,完成!PERFECT~好味道~份量細但都仍然好足料~
💁🏻‍♀️海鮮文字燒 $88
文字燒係日本關東地區(東京都係)既名物,佢既面糊比御好燒稀,原因為最後熟晒既時候,用一個小鏟子(呢間店會附送,但日本食要自備,一般店外扭蛋機都有) 不黎食,同時因為面糊較稀,都會出現鍋巴。感覺文字燒無御好燒咁易整,鍋巴都係bubu食到後期先出現,bubu諗最後幾啖先係真正文字燒~哈唔~表面脆脆的,但裡面仲係黏黏地。應該開初整既時候唔夠薄同等得唔夠耐,因為一開始伯燶呀~另外呢個文字燒既薑味好濃,薑落得太多,嗆左成個燒既味道!不過整體感覺依然唔錯~
👌上級牛助肉 $78
本身都有腌過,入味偏少少咸但可接受,同蔥花一齊燒都唔錯,肉質都係嫩滑,$78有7塊呢個價錢都叫正正常常
什錦文字燒
鱆魚玉子御好燒