最近就去咗鰂魚涌嘅東匯坊食咗間性價比極高嘅冰室——🌟醒辰冰室🌟一份到去見到個裝修都將特別,牆上面仲有啲畫元素同埋貓貓元素😻感覺新潮,唔係舊式嘅味道,餐牌主食選擇都幾多下,見佢個二人套餐仲幾抵食,呢個價錢除咗2款主食,又有2款前菜同餐湯,仲包埋甜品同餐飲,而且前菜同餐湯都有幾款可以揀,絕對有誠意💕食到飽飽性價比極高呀🤩._.🍽二人套餐 🍽/ 前 菜 /🤍|芝士焗澳洲帶子|🤍估到到底下有焗薯仲連埋芝士焗,勁香濃好食,帶子味道好食😋·🐚|羅勒白酒炒蜆|🐚炒蜆以前菜黎講份量都唔算少,每粒都好鮮味💖•/ 餐 湯 /🦞|龍蝦濃湯|🦞龍蝦湯香濃,以冰室黎講,有龍蝦湯可以揀都幾特別✨·🐟|周打魚湯|🐟餐湯黎講,佢嘅料都幾多同豐富😍啖啖都有蜆肉粒,又飽滿,值得一讚👍🏻•/ 主 菜 /🍝|大蝦黑松露蘆筍忌廉意粉|🍝意粉嘅份量都幾大碟下,而且多汁,汁多到係食曬成碟意粉都足夠,仲有黑松露嘅香味,兩隻大蝦係面頭,蝦身剝咗殼方便食💕·🐂|紐西蘭香草牛柳配薯菜|🐂呢個絕對係驚喜嘅主菜,牛柳就算叫咗全熟,無錯!係全熟🤗但都可以整到啲肉質勁腍身,而且牛味香濃,到個黑椒汁係勁香濃,再配埋佢附上嘅黃芥末醬,估唔到味道超夾,
._.
🍽二人套餐 🍽
/ 前 菜 /
🤍|芝士焗澳洲帶子|🤍
估到到底下有焗薯仲連埋芝士焗,勁香濃好食,帶子味道好食😋
🐚|羅勒白酒炒蜆|🐚
炒蜆以前菜黎講份量都唔算少,每粒都好鮮味💖

/ 餐 湯 /
🦞|龍蝦濃湯|🦞
龍蝦湯香濃,以冰室黎講,有龍蝦湯可以揀都幾特別✨
🐟|周打魚湯|🐟

/ 主 菜 /
🍝|大蝦黑松露蘆筍忌廉意粉|🍝
🐂|紐西蘭香草牛柳配薯菜|🐂
呢個絕對係驚喜嘅主菜,牛柳就算叫咗全熟,無錯!係全熟🤗但都可以整到啲肉質勁腍身,而且牛味香濃,到個黑椒汁係勁香濃,再配埋佢附上嘅黃芥末醬,估唔到味道超夾,令我讚口不絕😋

/ 甜 品 /
🍰|意大利芝士餅|🎂
到個甜品,估唔到又係咁好食,芝士一啲都係膩果種,完全好似食緊雪糕咁,又唔會太甜,好食呀💖
🍫|心太軟|🍫
呢個又係我鐘意嘅口感,好似食緊濃濃嘅朱古力蛋糕咁,好香濃好好食呀💖

/ 飲 品 /
🍋|凍檸蜜|🍋
🫘|紅豆冰|🫘
紅豆粒勁多,好有誠意✨
._.