2021-02-10
掃街點少得食番個甜品作結,行到二樓角角呢個位就有兩間甜品,由於掙扎得太耐要食Waffle定係梳乎里,最後不敵誘惑兩個都叫晒,哈哈開心死我。份梳乎里一叫完以為要等,諗住行個圈先番黎啦,點知佢就叫我number喇,好野唔洗等即食!呢份係Oreo餅碎梳乎里,餐牌上面啲名係同食物冇嘜關係,但係就睇得好有親切感。講番份食物,賣相超靚,而且啲餅碎係多到舖滿晒成份cake,係完全睇唔到個cake去左邊。個醬汁係流質既cream類,梳乎里係軟身既,入面空氣唔算多但又唔會太結實,仍然有軟綿綿既感覺,質感唔錯我就幾鍾意喇。配埋個雪糕,味道係每日精選,咁啱都係朱古力味,但同隔離窩夫唔同既係,呢個係軟雪糕!幸福既感覺呀一路食一路睇下啲文宣係好感動既。另外佢係有台灣手足製茶包沖既茶架,但咁啱今日賣晒,唯有下次再試。
一路食一路睇下啲文宣係好感動既。