餐廳: AGE Cuisine Express
資訊:

6天前 0 瀏覽
呢間位於鰂魚涌嘅餐廳,位置好近太古站,步行五分鐘就到。入面裝修走簡約路線,座位闊落舒適。燒美國prime級牛扒(套餐$248)- 牛扒外焦內嫩,肉質鮮美,彈牙多汁,搭配香濃的醬汁和配菜,味道唔錯。套餐仲包括餐湯、飲品及甜品,呢個價錢可謂相當抵食。法國蟹膏蟹肉扁意粉 ($168) - 意粉煮得彈牙,配豐富的蟹膏和蟹肉,鮮味十足,配埋香濃嘅忌廉汁,鍾意食蟹嘅朋友不容錯過。餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜的甜味恰到好處,口感creamy滑溜,作為前菜餐湯非常開胃。餐飲點咗凍朱古力(+$8),朱古力味道濃郁,唔會過甜,感覺相當不錯。餐廳環境舒服好坐,食物質素亦相當之高,另外見餐廳亦有提供到會服務及外賣,住附近嘅朋友值得考慮。