2023-07-02 110 瀏覽
今晚同朋友過嚟荷里活廣場試吓呢間新開嘅酸菜魚餐廳,本身將軍澳都有分店餐廳裝修都靚,用木系同淺綠做主色,卡位仲有咕臣,坐得舒服。餐廳主打酸菜魚,水煮魚,同埋多款中式小食,干鍋同小炒,選擇都幾多。今次我同朋友叫咗呢幾個餸: 嚟到呢度梗係要叫元元酸菜魚(小辣),份量好足好大鍋,湯底濃郁,魚肉食落爽滑又嫩口,有大量配料例如芽菜,酸菜,黑木耳,豆卜,芹菜,萵筍等等,口感一流,酸酸辣辣亦好惹味,同埋豆卜完全朔晒啲湯汁好正,用啲汁送飯亦都好正花雕醉雞份量亦都好多,雞肉嫩滑醃得入味,連埋粒粒杞子一齊食,食落陣陣醉酒香鎮江肴肉份量亦都好多,水晶同肴肉嘅比例整得啱啱好,口感爽彈,點埋黑醋一齊食滋味無窮餐廳嘅性價比其實幾高,每碟餸都好大碟好足料,味道亦都唔錯,同朋友食到好飽先每人$200左右,正!

今次我同朋友叫咗呢幾個餸: