2016-08-16
我平時會係尖沙咀或旺角返Part time,工作時不可外出食飯,所以都必須叫外賣,而在旺角我最常叫的就係呢間利豐園。原因好簡單抵食又好味,而且一個餐就會送外賣,唔會強迫叫到某價錢先肯送外賣個種。真係好適合我呢D兼職打工仔一個午市套餐竟然由11am-5:30pm,呢D時間簡直就係為我呢D 售貨員而設。而且外賣仲唔洗加錢,讚讚讚一個套餐不同主菜不同價錢,$38-$58,但每個餐都奉送3款韓式配菜(泡菜係必有架!)、熱飲一杯、米飯及例湯。有熱飲又有例湯,真係抵食到不得了!我通常都叫$4x個d菜式,今次就叫左「辣炒五花腩肉飯」,而且我好麻煩要走蔥走洋蔥,而店舖都好好,唔用洋蔥炒轉椰菜炒,唔會走左就變到乜都無。左手邊就係個3款韓式配菜。店舖仲要係即叫即炒,今日我3點order,大約3點4、5就送到,算好快,而且炒五花腩仲係熱的辣中帶甜,肉質都仲好有口感之餘,仲真係將汁同肉、配菜炒得好均勻,唔會感覺肉同汁係分開,而且飯同主菜既分量我都覺得足夠,每次我都食晒,而且飲埋碗湯就好滿足了。仲有碗例湯,一點都唔hea,好多料架,有瓜、有菜、有蘿蔔。今次$42蚊食到韓式菜式,真係好抵又好味!
真係好適合我呢D兼職打工仔
左手邊就係個3款韓式配菜。
今次$42蚊食到韓式菜式,真係好抵又好味!