2020-10-17
同女朋友行行下街黎食飯 先講環境 係小店 size好細都幾狹窄見d侍應都行得辛苦 尤其是佢地比左個籃放背包之後 條路超窄lol叫野食有個甜品送嘅 就係有三粒丸子 好好食 配上糖漿同不同味道嘅丸子 感覺好特別叫左個鰻魚飯啦 好味嘅 唔太記得價錢 但100蚊內 個飯少硬 但配上個鰻魚汁 就真係一流啦 魚燒得好味 feel到係燒過or煎過 有焦嘅感覺 而唔係微波出黎嘅 因為之後食過吉野家微波出黎嘅鰻魚有陰影 所以呢間非微波 已令我感覺良好有芝士唐揚雞飯 呢個打卡一流 可拉絲 聞落去好重芝士味 雞扒都炸得好 又嫰 但對於我呢重輕口味嘅人黎講 食頭幾啖還好好味 食多幾啖覺得超膩 不過 因為枱頭係有茶自己斟 所以可以大大咁減少d膩 呢種安排十分好另外 其實我地有叫個配抹茶雪糕嘅抹茶飲料 但唔記得影相 個重點係 吹到個甜品比熟食真係出色好好好多 食落去好好味 茶味濃而又唔會太搶雪糕嘅牛奶甜味 而如果覺得太甜 可以用下方抹茶中和下 哇 咁樣嘅安排配搭 一流服務方面 人手唔太夠 舉左好耐手冇人理 之但係服務嘅質素超好 會問人要唔要籃放袋呀 要唔要茶呀果d