2017-10-09 2745 瀏覽
話說朋友今日請食飯就約咗我去北角嘅"Oyster C"本身超喜歡食生蠔嘅我聽到之後就好興奮!又有新餐廳可以試啦!去到坐底嘅時候店員都好細心問我哋鍾意食邊一款味 ,之後就俾咗啲意見我哋。 道生蠔送到枱嘅時候店員再次行過嚟同我哋講食蠔嘅次序, 呢樣嘢好重要!因為如果唔依次序食會好影響下一隻生蠔嘅味道。放落口隻隻都好新鮮爽口鮮甜!再嚟 一個海膽三文魚子帶子薯皮,喺餐牌上面見到嘅時候覺得薯皮配上三文魚子海膽帶子刺身個組合特別到爆!所以要試吓。 又估唔到呢個組合食落去個味道係咁夾!呢個雲吞嘅配汁味道有少少淡口,而雲吞餡係由芝士做成咬落十分香口。最後就叫咗個白酒煮大蜆, 白酒汁較得比較酸所以都好醒胃! 大蜆亦都煮得剛剛好我最怕啲廚煮到隻蜆變咗象膠咁!唔錯下次再嚟試埋佢啲扒先
話說朋友今日請食飯就約咗我去北角嘅"Oyster C"
本身超喜歡食生蠔嘅我聽到之後就好興奮!又有新餐廳可以試啦!

我最怕啲廚煮到隻蜆變咗象膠咁!唔錯下次再嚟試埋佢啲扒先