2024-05-24
呢期成日要去康怡, 基本上每個禮拜都會喺康怡食唔同嘅餐廳。 今次我去咗呢一間連鎖式經營嘅上海菜。 喺門口已經見到好多師傅努力咁樣 做小籠包同埋做拉麵。 因為門口咁嘅形勢,基本上入到嚟每個人 入到嚟都必會叫呢度嘅小籠包同埋食佢嘅拉麵。上海姥姥 我唔係第一次嚟每次嚟到我都會食呢度嘅 小籠包同埋 炸豬扒拉麵 拉麵。呢度嘅小籠包, 非常新鮮由其是個皮。 真係可以叫皮薄餡正 , 咬入去裏面有肉汁。 照片方面我冇影到 因為 基本上 大把人都會放上網。我特別要提嘅就係呢度嘅炸豬扒拉麵。呢度嘅炸豬扒, 外皮鬆化, 豬扒非常厚身 ,炸出嚟基本上係完全唔會乾. 食到骨邊完全炸得啱啱好唔 唔會有生嘅感覺.麵條方面非常煙韌 有口感. 湯底液都唔覺 太鹹啱啱好.呢期佢仲有做到 番石榴特飲買一送一. 佢嘅番石榴特飲清新 唔會太甜。 因為呢一間係連鎖店 我覺得佢哋經營得非常好. 能夠keep到個品質.
我特別要提嘅就係呢度嘅炸豬扒拉麵。
麵條方面非常煙韌 有口感. 湯底液都唔覺 太鹹啱啱好.