2014-10-31 9816 瀏覽
通常一般獲米之蓮星嘅餐廳都係普普通通,可能因為咁所以我都無乜expectation, 亦因此覺得原來哩度嘅食物質素都幾ok喎!我地叫咗5個餸,有咕嚕豆腐(普普通通OK 啦),銀杏百合蜜糖豆 (百合好新鮮,唔太油,幾好),容龍牛柳 (其實即係中式牛柳,不過佢地用靚牛柳,好有牛味,而且幾厚肉!), 煙燻倉魚沙律 (雖然哩個餸係喺佢地十大signature dishes 之一,但以為佢地專登整哩個餸畀外國客人,點知佢地又煙燻得恰到好處,唔太濃味,有時d餐廳會煙燻到煮燶咗咁架嘛,但佢地控制得好好), 最後一個餸,嘩,等咗一個鐘先有得食,就係蒜蓉排骨蟹肉糯米飯喇!等咁耐係值得嘅,隻蟹好新鮮,又多肉,糯米飯加蟹汁一齊食好味到不得了!!!講明先,我地係平日星期三去食晚飯,唔知星期六日會唔會因為人多好忙而質素有差別架。服務不過不失,但可以改善。總括來講餐飯好有驚喜,哈哈!

總括來講餐飯好有驚喜,哈哈!
2014-10-29