2025-01-13 237 瀏覽
呢間主打烤雞嘅鋪頭開咗幾個月一直都想去試,終於揀咗日weekday lunch time去食。鋪頭細細,坐得有啲迫,但都無損一嚐烤雞嘅期待。QR code落單,叫咗兩個餐,一個烤雞($148),一個意粉($128),兩個都配前菜同嘢飲嘅。🌟 沙律 Seasoning係另上嘅,鍾意落幾多就幾多,整體感覺幾fresh🌟 蘑菇湯好香,不過可能因為少鹽少油都係鋪頭其中一個賣點,所以味道偏淡,不過不失啦🌟 三文魚菠菜意粉非常creamy,味道都係相對偏淡嘅,味道不錯,不過share食可能好啲,因為食到後期都有少少膩🌟 烤雞 (半隻)呢個上菜時熱辣辣,面頭層皮又薄又脆,入面雞肉烤得好嫩滑,仲有肉汁添,口感不錯,好好味👍🌟 冷泡蘇格蘭威士忌茶聞落真係有啲威士忌味,不過飲落去就冇咩,整體嚟講都OK🌟 冷泡台灣烏龍玫瑰茶食完烤雞飲都幾refreshing,味道偏淡,但都OK嘅順帶一提,啲staff都好attentive,好有禮貌👍

🌟 沙律

🌟 蘑菇湯

🌟 三文魚菠菜意粉

🌟 烤雞 (半隻)

🌟 冷泡蘇格蘭威士忌茶
聞落真係有啲威士忌味,不過飲落去就冇咩,整體嚟講都OK

🌟 冷泡台灣烏龍玫瑰茶
食完烤雞飲都幾refreshing,味道偏淡,但都OK嘅

順帶一提,啲staff都好attentive,好有禮貌👍
2024-12-09