2017-05-25
今日扔低男朋友去同姊妹們睇畫展,夜晚當然唔少得就係食好野啦姊妹們想搵間坐得舒服,我就推介大戶屋啦之前黎過一次,覺得坐得幾舒服同野食唔錯,係冷氣比較凍,所以決定比多次機會佢我地無book位,等左五至十分鐘已經有位,但餐廳應該唔係太夠侍應,例如點餐同加水都要d時間等。我地四個女仔,一人點左一個餐,因為真係太肚餓啦我要左個黑醋炒雞球,個黑醋汁好開胃,姊妹們都好鍾意!略嫌雞球嘅份量少左d,得四舊,但當我食哂所有野之後係好飽嘅,哈哈!但如果係大食嘅男士就應該唔夠另外一個姊妹叫左厚切牛小排定食,d牛好食呀厚身得黎好爽口!正!第二個姊妹本身食開海鮮素就叫左個錦飯,即係有納豆,淮山蓉,秋葵粒,紫菜同吞拿魚嘅飯,吞拿魚可以揀兩片或者加錢變做四片。佢最後好飽,我幫佢食左片吞拿魚,都幾新鮮幾好味第三個姊妹就叫左個豚肉生薑燒定食,佢本身怕薑味,想走薑汁,侍應好細心問佢怕唔怕無味,最後我地提議佢薑汁另上。雖然最終佢無點到個汁但佢話個豚肉都好夠味,炒得好好食。另外,因為太想食沙律,所以叫左個日式薯仔沙律同蕃茄沙律,我地四個都覺得好食整體黎講,姊妹們都滿意我嘅推介同埋佢地話咁嘅價錢喺銅鑼灣食到餐飯又坐得舒服都係好抵