2014-04-17 1008 瀏覽
招牌小籠包,個皮既厚度做得岩岩好,適中,。肉餡既份量又岩岩好,唔太多唔會少,細細粒既肉幾好咬口, 咬落去又唔會即時散開。包既肉汁幾多下嫁都。不過好似抽獎咁,有時多有時少,肉汁就咸左少少, 不過都有少少肉既鮮甜味,唔錯,小籠包黎講都唔算太差,不過緊係有得仲好喇 ,之後就係一個蟹粉灌湯包,賣相都幾靚嫁,一個大湯包放係蒸籠到, 中間插左一枝細細的管, 另外仲有一個溫馨提示的插係則邊邊, 話你知好熱,幾細心。食落都唔錯,不過就淡口左少少,個汁都唔算太好味,正常,而且蟹粉味都有少少,食得出,不過唔夠濃味,濃番少少應該仲好味,至於排骨菜飯,這個菜飯都唔錯, 朋友試左幾啖都覺得太油唔多鍾意,我自己就覺得算好味,雖然真係算多油,不過味道唔錯,怕肥既就唔岩喇。

小寵包
小寵包