2021-01-03
今次係喺星期日下午去左試M6冰室。本身都有食過其他鰂魚涌嘅冰室,知道鰂魚涌其實都幾多呢類型嘅冰室,但搭車經過見到有新餐廳都會想試一試。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️咁今次係食咗佢嘅午餐6號set,蕃茄湯底配叉燒,其實同隔離嗰間冰室嘅某一個餐幾乎係一模一樣。不過唔同嘅係呢一間好似好食啲👏🏻😍~好食在呢一個番茄湯係稀D,真係一個湯嚟,但係都好有蕃茄味,同埋食到有一粒粒嘅蕃茄!🥫▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️另外好出色嘅就係我地加左$5轉左嘅奶油豬,好均勻嘅奶同油,超級夠熱同脆嘅包,重要啲奶又係滲入個包到!😋😋欣賞!(btw係有兩片奶油豬,張相只係影到一片,因為第二片食緊😂)▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️室內環境方面都坐得幾舒服,同埋唔知係咪星期日嘅關係,職員冇趕/催過我哋走(鰂魚涌好多冰室都會限時食/趕人)間鋪好新好乾淨✨每枱都會有紙巾🧻同埋好似係用日本蛋🇯🇵
間鋪好新好乾淨✨每枱都會有紙巾🧻同埋好似係用日本蛋🇯🇵