2019-01-24 52 瀏覽
今日同朋友經過奧海城,想喺附近食晚餐,見到博文街一帶好多小店餐廳,今次一於試下徳國餐廳。鋪面唔算好大,不過內裏環境好有特色,有好多木桶啤酒桶做裝飾,唔錯既格局。泥到徳國餐廳,梗係要德國豬手啦,一上碟都真係幾大份,個豬皮好脆口,好味,同唔會過咸,之前試過好多徳國豬手都太咸,再配埋個蜜糖芥末醬,好夾!餐廳好有心,已經將豬皮同肉切細方便進食,唔洗切到手軟👍🏻👍🏻 個豬手肉質鮮嫩,唔會過肥!值得推介!由於我地兩個女仔都唔係太餓,所以叫左個三文魚凱撒沙律清清地,再加左個香葱芝士焗薯條。薯條真係好大份,份量超多,三個人吃都無怕,由於加左䓤既配搭,會特別香! 我同朋友都不太好啤酒,所以點了果汁,佢果汁特別之處係鮮榨的,真材實料!最後點了個咖啡柚子蛋糕作結,我地飽到很滿足