2024-09-02
**食評:Sun Haru**今日喺旺角女人街行街,行到攰攰哋,就見到間細細間嘅Sun Haru,睇落幾舒服,索性入去食返餐飽。揀咗個2-3人套餐,啱啱好夠我哋幾個人分嚟試。首先上嚟嘅係蜂蜜芥末無骨炸雞,呢個真係好正!雞肉炸得脆卜卜,外面包住一層甜甜嘅蜂蜜芥末醬,味道又香又惹味,完全冇油膩感,食到最後一嚿都唔覺膩。跟住就係牛肉炒粉絲,粉絲煮得啱啱好,唔會太爛,牛肉仲好juicy,帶住少少甜甜嘅醬汁,食完真係有啲回味。每一口都充滿香氣,簡直係唔捨得停口。韓式飯卷亦都唔錯,飯粒粒分明,裡面嘅材料都好新鮮,咬落去有口感。呢個係份量啱啱好,當前菜或者小食都得。最後嘅蜜桃沙冰同芒果沙冰真係正到無得彈,夏天嚟杯凍冰冰嘅沙冰,清爽又解渴,果味夠濃郁,好有果肉嘅感覺,唔會太甜,飲完有種特別清新嘅感覺。總括嚟講,Sun Haru係一間真心值得推介嘅小店,唔單止環境舒適,食物質素亦非常有水準。下次嚟旺角,呢度一定係我哋必到嘅地方之一!
首先上嚟嘅係蜂蜜芥末無骨 炸雞,呢個真係好正!雞肉炸得脆卜卜,外面包住一層甜甜嘅蜂蜜芥末醬,味道又香又惹味,完全冇油膩感,食到最後一嚿都唔覺膩。