2021-04-19
大圍之友對依間潮洲打冷應該都唔陌生,之前因為疫情停業左一段時間,最近重開就約埋朋友一齊去!好耐冇食,食物質素依然無變,都係咁好食,又大大碟 1. 嗌左佢好出名既黃油烏頭,平時唔鍾意食魚既我都覺得佢既烏頭好好味,肉質又香又滑(最怕食到鞋烚烚既魚肉) 2. 千島醬咕嚕蝦球啲蝦又大粒又彈牙,咕嚕夠酸 3. 鵝片入味又夠淋,每片都大大片,厚薄適中,唔肥 4. 蒜香通菜好爽口,咬落去索索聲,調味剛好,係望落油左少少🤏🏻 5. 潮洲蠔仔粥好大兜,蠔仔新鮮,入面有魚乾好香好咬口,好潮洲風味,like! 當晚係weekend,好爆場,好彩預早啲去攞位,坐低半個鐘就坐滿人,真係好受街坊歡迎。不過可能因為岩岩重開加上多客,上菜速度慢左啲,不過都可接受。 Menu上好多野都好想嗌,最衰限4人一枱,嗌唔到咁多野,遲啲放寬返人數再嗌多啲朋友一齊去,佢啲滷味、豬紅、蠔餅以前食過都好好味,仲有海鮮都好新鮮,一定會再幫襯!
2. 千島醬咕嚕蝦球啲蝦又大粒又彈牙,咕嚕夠酸
3. 鵝片入味又夠淋,每片都大大片,厚薄適中,唔肥