2018-11-13
見到 OpenRice 同好多朋友都提起 Bostonian 的「海陸盛宴 Surf & Turf」優惠,琴日 Blue Monday 就去食返餐好!裝修後第一次去,環境比較暗,但無哂以前的陳舊感,型格同高級好多,好想馬上飲返杯!幫襯 Surf & Turf 餐單正好可加$50點杯紅或白酒,我梗係加杯我鍾意的 Shiraz,都幾大杯好抵飲呢。見好多人都推介又海膽又三文魚籽的 You & I 生蠔,個組合好吸引,都點了一份來分享,果然非常鮮甜,蠔身更加飽滿美味,蠔迷要食!主菜就點了最多人讚好的澳洲和牛西冷拼蟹腳,雖然貴少少,但和牛西冷真係煮得好好,剛熟無血水又肉味濃,勁好食;蟹腳都好粗壯,肉質好鮮甜,係調味重手少少。朋友的美國肉眼份量更大,配帶子都有5件,大家都好滿意。差點忘了講,主菜仲配埋沙律同薯條任食,佢依款幼幼地的薯條好味道,真係好影食唔停口架!食完已經好飽,甜品要下次再來試了。同埋經理話 Surf & Turf 暫時只做11月,12月聖誕都未必推,我同朋友都心思思再想來多次呢!