2021-06-20
今日要去新城市買啲嘢,所以順便喺度搵嘢食,見到商場角落有間新餐廳開,環境有幾舒服,就入去試吓!👍🏻估唔到餐廳菜式充滿驚喜,而且平時比較少食到!傳統意大利沙律做法雖然非常簡單,一啲小蕃茄上加上意大利醋,上面再加一夠超大嘅水牛芝士,但係食落去真心覺得好特別,好好食❤️尤其係意大利醋,酸甜度適中,配上唔膩嘅水牛芝士,勁夾😋真係食物材料夠靚先做到呢個效果!炸南瓜芝士米球餡料係南瓜蓉再加少少意大利米,呢個組合幾好,再加上炸到脆卜卜嘅外皮,口感豐富,配上蕃茄蓉醬,效果一流!香烤蒜蓉意粉香濃嘅蒜蓉味充滿整碟意粉,而且蝦煎到啱啱熟,肉質爽口👍🏻古法意式煙肉比薩薄薄嘅餅底配上口口嘅茄膏同芝士,加上中間嘅太陽蛋,令成個Pizza好creamy同juicy!❤️意大利芝士蛋糕食落去有香濃嘅酒香,佢嘅奶酪好滑好creamy!🥰如果大杯啲會更滿足!飲品方面會推介mango mania, 佢係類似芒果沙冰加上香濃嘅薄荷,飲品清新可口,啱晒咁熱嘅夏天飲,飲完真係透心涼!整體來講餐廳質素高,食物用料新鮮,當然價錢有返咁上下,但都值得一試嫁!☺️
估唔到餐廳菜式充滿驚喜,而且平時比較少食到!
傳統意大利沙律
炸南瓜芝士米球
香烤蒜蓉意粉
香濃嘅蒜蓉味充滿整碟意粉,而且蝦煎到啱啱熟,肉質爽口👍🏻
古法意式煙肉比薩
意大利芝士蛋糕