2020-02-13
品穀 #荃灣最近品穀喺荃灣海之戀商場開咗間新嘅分店,呢間分店仲有位坐添!品穀嘅牛角包🥐不嬲非常出名,但佢哋嘅甜品其實同樣出色🤩! 之前已經試過佢哋兩款曲奇🍪分別係海鹽焦糖碧根果曲奇🤎同埋藍莓杏仁曲奇💙,兩款曲奇同樣口感鬆脆,而且用上佢哋自家製嘅果醬作調味,配上各種果仁,非常香口。依家佢哋仲進化左推出咗海鹽焦糖果仁撻 $38🥧!用上更多嘅果仁,包括杏仁、開心果、榛子、碧根果,散發烘烤過嘅堅果香氣,再淋上香而不甜膩嘅海鹽焦糖醬,味道甜甜鹹鹹,的確好正🥰。 而且個撻皮放置咗幾日依然香脆,內裏仲包住杏仁餡,同樣鬆化但又唔會過於甜膩。成個撻層次味道豐富,每樣食材嘅份量平衡得好好,香脆可口但又唔會覺得肥膩。真心好鍾意佢哋嘅甜點!係我心目中更勝佢哋嘅麵包❤️❤️❤️! 味道: 4.3/5性價比: 4/5而且佢哋仲支持醫護,有八折優惠!良心企業,值得大家多多支持!
性價比: 4/5