2019-07-26 1707 瀏覽
突然同屋企人好想食素,但係又唔想食普通素食!所以就揀咗呢間新派素食餐廳!以下就係我哋揀咗嘅美食啦~~椒鹽茶樹菇:每條茶樹菇都炸過,加埋啲椒鹽,好香口,好好味,好似食緊椒鹽魷魚咁!呢碟係我哋最快清晒嘅一味餸!蜜絲骨:酸甜汁入邊包住猴頭菇,模仿菠蘿咕嚕肉!個甜酸味都似,但猴頭菇就淋咗啲,整體來講味道一般!天香炒百合:入面有粟米芯,荷蘭豆,鮮淮山,百合!味道好清新,我好喜歡呢味餸!松露牛油果炒飯:松露味好香,連埋牛油果一齊食都幾好味!初初以為呢個飯好少,但原來隻碟好深,最終我哋都食唔晒啲飯!蜜汁叉燒包:個包好軟熟,啲叉燒好脆,真係好似叉燒!配合埋個包一齊食,好好味!成餐飯我哋最鍾意呢個叉燒包,我哋仲encore叫多咗一碟!芝麻糕:係餐廳送嘅飯後甜品!芝麻味好香濃!讚!我哋每個人都讚今晚呢餐飯,啲餸好特別,好好味!下次再嚟可以試其他餸!
以下就係我哋揀咗嘅美食啦~~
椒鹽茶樹菇

蜜絲骨

天香炒百合

松露牛油果炒飯

蜜汁叉燒包

芝麻糕:係餐廳送嘅飯後甜品!芝麻味好香濃!讚!
芝麻糕

2019-07-20