2020-05-23
突然心血來潮想食上海野,就同家姐嚟咗屯門V city入邊間謝謝儂餐廳。打開餐牌見到圖片,入邊好多嘢都好想食呀!最後我哋叫咗: 酸菜煮桂花魚入邊啲桂花魚好滑身,仲要係好厚身!我唔鍾意食魚,但係呢個桂花魚完全冇魚腥味,可以接受。至鍾意食入邊嘅薯粉,滑溜溜咁。啲湯酸酸辣辣咁樣,非常開胃!整個份量都好大份下,可以幾位一齊share 。干扁四季豆關扁四季豆入邊用左肉碎同蒜蓉來炒,啲肉碎炒到好香,如果撈飯食就真係一流!四季豆好爽口,令到人哋食唔停口。北京炸醬麵炸醬麵會配埋一碗湯,啲麵係幼身同埋口感好滑。開頭以為炸醬麵係辣嘅,但原來上海野嘅炸醬麵係唔辣嘅。上面有肉碎同濃濃嘅汁,撈埋啲面嚟食正呀!謝謝儂小籠包一籠有四個小籠包,每個小籠包皮薄餡靚!小心入邊啲湯汁,因為係蒸好後即刻攞過嚟,所以食嗰時要小心熱啊!豆沙鍋餅甜品梗係要試埋上海最出名嘅豆沙鍋餅,上菜嗰時都係熱辣辣㗎,豆沙鍋餅口感好香脆,食到入面啲紅豆味,每件上面仲舖左椰絲。好滿足嘅一餐啊!加埋1先400蚊鬆啲咋!
打開餐牌見到圖片,入邊好多嘢都好想食呀!最後我哋叫咗:
酸菜煮桂花魚
干扁四季豆
北京炸醬麵
謝謝儂小籠包
豆沙鍋餅
好滿足嘅一餐啊!加埋1先400蚊鬆啲咋!