2023-05-15
🇭🇰小胖台灣便當·士林鹽酥大雞腿便當$68 l 台灣古早味烤豬肉湯麵$64呢間餐廳係我哋新發現嘅 估唔到幾有驚喜🤩🤩佢個鹽酥大雞髀真係超大塊 佢係真係原隻嘅大雞髀 炸到雞肉勁嫩勁juicy 之後個炸皮都好薄 唔會太熱氣 成隻食超開心🍗🐤不過佢好搞笑個雞髀同個便當係分開既 雖然個飯上面有啲蔬菜 粟米同埋少少滷汁 但係就咁食會有啲啲單調 一定要一啖雞髀一啖飯咁食🤣🤣之後佢個烤豬肉湯麵出奇地勁有驚喜 佢個湯底湯食落好舒服 之後佢個烤豬肉質感係有啲似濕潤版嘅豬肉乾或者漢堡扒 都唔錯 如果下次再黎食嘅話我應該會食鹽酥大雞髀湯麵😎同埋佢既便當係會跟埋嘢飲嘅 佢個熱金橘檸檬茶勁舒服 勁暖胃🍋·#rbyeat#rby台灣菜#rby尖沙咀 #rby觀塘 #rby沙田·📍尖沙咀加連威老道21A-21B號德立大廈地下及1樓📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A11號舖📍沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
士林鹽酥大雞腿便當$68 l 台灣古早味烤豬肉湯麵$64
#rbyeat