2023-11-27
🇭🇰Ssal Bori Ssal ·呢間韓國料理我之前lunch time已經同同事食過㗎啦 我覺得佢啲鍋物真係幾好食 尤其係佢個牛肉鍋 佢啲牛肉係炆到好淋 而且個湯係超清甜 所以今次我哋就夜晚再嚟啦🐮😈·韓式豬手&五花肉$318佢個豬手勁有驚喜 佢係成個豬手都炆得好淋 入曬味 而且佢個豬皮係變晒骨膠原咁樣 食落完全唔會肥膩 勁好食🐷之後佢個五花肉其實都唔錯 佢個肥膏係入口即化 好香嘅油脂味 但我自己個人就覺得佢個五花肉真係有啲太肥 食多幾舊會有啲漏 豬手好食啲🤣🤣·純豆腐海鮮湯$318之後我哋另外仲試咗佢個海鮮湯 佢個湯底都唔錯 夠味得黎唔會太辣🌶️之後佢入面超多海鮮 我尤其鍾意佢個八爪魚腳同埋魷魚🐙🦑之後中間個豆腐都勁嫩 仲有兩隻蛋添 超豐富😎😎·#rbyeat#rby韓國菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖
韓式豬手&五花肉$318
純豆腐海鮮湯$318