2010-11-05 30 瀏覽
去虎豹別墅之前,順便係付近食野,去左喱到食,聽人講幾好味呀,去到時見到好多人呀~我諗一定係去虎豹之前or之後來食啦XD,本身以為要等好耐,點知狂開枱,YEA!唔洗點等太好了!!果到得幾樣野食揀呀,有好多仲要冇晒,想食魚冇得食了XD~!鹹蛋肉餅,招牌貨,最出名同主要食喱個呀,一睇個賣相已經好得,個鹹蛋好得意成粒波咁既,肉餅好似成坐山咁呀,食落同平時既鹹蛋唔同,唔會太油又唔會太乾好適中,同比較軟身同唔算好咸(本身驚好鹹呀),唔錯,個肉餅先至係精髓,真係好好味呀!因為有少少既肥豬肉令到個肉餅肥瘦好平均,食落唔會好韌,又唔會太肥油,仲要好鬆化,個味偏濃味既,食食下會有點漏(不過我鍾意),個甜豉油又係好正呀,拎來撈飯好好味~!豉油薑蔥雞,喱個又係好好味,碟雞本身係凍凍地既(有點似海南雞果類),舊雞好滑呀,食落個豉油味好出but又唔會太咸,仲有少少酸既味道食落既開胃,好味呀~!凍奶茶唔錯呀~!每款餸都有白飯送~!綜合來講個鹹蛋肉餅真係好好味呀,要推介,本身想試個口水雞,but夜晚先有呀,之後試另一款雞都覺得好好味,最衰試唔到魚呀~!不過個牌餐只有肉餅,雞and魚吸引,其他冇咩興趣呀,因為肉餅係主力

凍奶茶唔錯呀~!

每款餸都有白飯送~!

綜合來講個鹹蛋肉餅真係好好味呀,要推介,本身想試個口水雞,but夜晚先有呀,之後試另一款雞都覺得好好味,最衰試唔到魚呀~!不過個牌餐只有肉餅,雞and魚吸引,其他冇咩興趣呀,因為肉餅係主力之下一定有得食,雞魚太多人好快buy晒了~!

好多人
開餐了
鹹蛋肉餅
豉油薑蔥雞
個蛋唔同色呀~!
每款餸都有白飯送~!
凍奶茶
個餐牌
2010-11-05
6 分鐘 (堂食)
鹹蛋肉餅
豉油薑蔥雞
個蛋唔同色呀~!
  • 鹹蛋蒸肉餅