2021-04-15
最近好少出街食晚飯 今次難得出嚟食下 梗係要搵返間好嘅😍 我同屋企人就去咗主打串燒嘅日本餐廳-緻我哋叫咗個晚餐二人前 【二人前 $538】/前菜/吞拿魚他他 配黑蒜、青瓜、檸檬、水菜三文魚籽茶碗蒸x2蜆肉麵豉湯x2 /串燒/精選雞類x2 日本白豚五花腩配柚子胡椒醬x2 汁燒美國牛西冷x2 日本山藥x2日本窩荀x2 /主菜/青森比目魚醬油燒 鰻魚炒飯/甜品/宇治金時再追加咗:👉🏻廚師推介嘅汁燒帆立貝、味㬝蝦串👉🏻2個甜品---抹茶紅豆蕨餅、日式炸鮮奶成個晚餐印象最深刻就係👉🏻鰻魚炒飯👈🏻 啲鰻魚入口即融 一食已經係口腔消失 令我本身唔好鰻魚都忍唔住一啖又一啖係咁食❤️ 第二就係全家都大讚嘅👉🏻比目魚👈🏻 啲肉滑得嚟又好結實唔霉 調味亦好出色 好好味😍 串燒方面 白豚五花腩冇得輸 油脂甘香 而窩荀我係第一次食 好爽口🤣 同山藥一齊中和咗肉嘅飽膩感 而帆立貝口味正宗 好彩有追加到佢❣️甜品方面 👉🏻日式炸鮮奶👈🏻幾有驚喜 估唔到喺日本餐廳都搵到順德菜嘅蹤影 好神奇🤣 用咗日本3.6牛乳做 外層脆皮應該係用咗天婦羅嘅炸粉去炸 仲配埋黑糖雪糕 宇治金時嘅抹茶雪糕好濃抹茶味 可惜食到少少冰塊
我哋叫咗個晚餐二人前
【二人前 $538】
/前菜/
吞拿魚他他 配黑蒜、青瓜、檸檬、水菜
三文魚籽茶碗蒸x2
鰻魚炒飯
/甜品/
宇治金時
再追加咗:
👉🏻廚師推介嘅汁燒帆立貝、味㬝蝦串
👉🏻2個甜品---抹茶紅豆蕨餅、日式炸鮮奶
宇治金時嘅抹茶雪糕好濃抹茶味 可惜食到少少冰塊