2020-03-16
公司樓下嘅餐廳,午市經常爆滿,就同個朋友夜晚黎食啦!呢間餐廳門面係睇唔到入面嘅,好神秘。餐廳入面唔算大間,晚飯時間嘅人客都唔算多。我同朋友就揀咗一個四人卡位坐。冷喬麥麵($78)✨我叫嘅喬麥麵係用一個裝滿咗冰嘅大盆裝住嘅,上面擺咗個竹蓆隔住,放咗啡色嘅喬麥麵同一啲紫菜喺面頭。凍嘅喬麥麵好好食,一齊上嘅仲有麵汁、蔥、鵪鶉蛋。冰凍嘅喬麥麵加上室温嘅汁唔止更易入口,仲豐富咗佢嘅味道。加埋蔥同鵪鶉蛋就更香。呢個我會比4.5/5分,如果夏天先黎食就更正啦~立魚豆腐湯($88)✨朋友叫咗立魚豆腐湯,入面嘅材料非常豐富,絕對真材實料。除咗立魚塊之外,仲有粉絲、菜、豆腐。好鮮甜好好味。4.5/5分!海鰻長卷($78)✨之後就係我最愛嘅一樣嘢食——海鰻長卷。顧名思義,佢就係鰻魚壽司啦。但佢唔係普通嘅鰻魚壽司,唔係普通嘅壽司飯、紫菜加鰻魚。佢係一個壽司卷,入面有蟹柳、青瓜同玉子,然後再加上面嘅鰻魚。鰻魚仲非常肥美,十分正。5/5,爆分!
冷喬麥麵($78)✨
立魚豆腐湯($88)✨