2024-08-03 571 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近尖沙咀珀薈酒店19樓嘅「Uptop Bistro and Bar」推出咗全新嘅「海陸空盛薈」五道菜晚餐。可以望到尖沙咀嘅夜景,再享受美食,都係令人開心嘅一晚。「海陸空盛薈」五道菜晚餐[前菜]法式海鮮凍批伴黑醋汁晶凝通透嘅海鮮凍批,加入咗多款海鮮如帶子,另外配搭黑醋汁調味,非常開胃㗎。湯 我就同朋友各試咗一款廣島蠔薯茸湯和黑松露蘑菇湯。廣島蠔湯入邊真係有大大隻嘅廣島蠔,湯身濃郁又清甜。而蘑菇湯入面嘅蘑菇就爽口,配搭濃郁嘅黑松露,每一啖都係松露嘅香氣。[中盤]香煎蟹餅配海膽汁蟹餅外層煎到香脆,內層食到一絲絲嘅蟹肉,每一啖都係蟹肉嘅鮮甜。[主菜](請選一)焗龍蝦尾配龍蝦汁蜆肉伊麵(+$98)新鮮又大隻嘅龍蝦尾經過烤焗,口感極之有彈性。配搭龍蝦汁蜆肉伊麵,伊麵相當之掛汁,每一啖都係龍蝦嘅味道。澳洲安格斯西冷牛扒(8安士)(+$128)選擇澳洲安格斯牛扒,外層煎香內層仲係粉嫩。配搭鴨肝和黑松露蘑菇燒汁,鴨肝入口即溶又充滿油脂嘅香味。[甜品]最後當然唔少得甜品嘅環節。雜莓朱古力榛子醬合桃多士和蝶豆花意大利椰子奶凍配藍莓芝士雪糕都值得一試。如果

「海陸空盛薈」五道菜晚餐

[前菜]
法式海鮮凍批伴黑醋汁

[中盤]
香煎蟹餅配海膽汁

[主菜]

(請選一)
焗龍蝦尾配龍蝦汁蜆肉伊麵(+$98)

澳洲安格斯西冷牛扒(8安士)(+$128)

甜品

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Uptop Bistro and Bar (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南117號珀薈酒店19樓